Възстановяване на Windows

възстановяване на уиндоус

Сигурно ще се запитате, защо е необходимо да се прибягва до възстановяване на Windows изобщо, след като просто може да го преинсталираме и така за по-малко от един час да решим проблема със сринатия Windows ?

Вярно е че при срив на Windows, ако нямаме важни файлове, програми и настройки, които не е необходимо да запазим на всяка цена една преинсталация на Windows ще е добре дошла. Но има редица случаи, при които преинсталиране на Windows-а е краен вариант за разрешаване на проблема. Така например, ако разполагаме със специфичен складов, или счетоводен софтуер на компютъра, при направени мрежови настройки и други важни файлове и настройки е по-добре, ако компютъра не се преинсталира, а се запази всичко непокътнато чрез възстановяване. Най-често това са случаи на лицензиран приложен софтуер и програми с база данни, които не можем с лека ръка да загубим.

Всички знаем, че при по-стари компютри, на които е инсталиран Windows XP, а те са все още твърде много, случаите на сриване на уиндоуса още в „boot“ сектора е много често срещан проблем. Възстановяване на Windows XP при подобен род сривове е напълно възможно за повечето проблеми при стартиране, вируси и други. Същото се отнася и за по-новите версии на Windows като 8.1 ,8,  7 и Vista. Разбира се има случаи, при които е невъзможно да бъдат върнати нещата, така както са били, но във всички случаи е добре да се направи такъв опит от специалист по възстановяване на Windows.

За да разберем защо Windows се срива е добре да се запознаем с причините, поради което се случва това. Обикновено това е следствие на вирусна атака, грешки във файловата структура при FAT32 и NTFS файлови системи, дефектирал основен хард диск и дял на който е инсталирана операционната система, грешки в регистрите на уиндоус, проблем с драйвери и някои други са измежду най-често срещаните причинители на срив. Възможни са и други, но те по правило са рядкост. Възстановяването на Windows е по-трудно отколкото преинсталирането и има своите особености и тънкости. Ето защо за целта е необходима помощта на софтуерен специалист, с какъвто нашия сервиз разполага.

За справки се обаждайте на 0894 700 233.