Възстановяване на данни

възстановяване на данни

Възстановяване на данни

Кога има необходимост от възстановяване на данни, файлове и информация?

Загубата на файлове е възможна поради различни причини. Най-общо може да разделим всички случаи на загуба на данни на две основни групи: хардуерни и софтуерни

  1. Хардуерни причини за загуба на файлове: такива са увредени носители на физическо ниво, повреда в електрониката, или механично увредени магнитни дискове, лоши сектори върху повърхността на плочите, дефектирали USB интерфейси SATA и по-старите PATA на външните дискове, флашки, карти с памет и други. Някои от хардуерните причинители на загуба на информация могат да се поправят, а данните да бъдат спасени. Такива са например лошите сектори , които могат да се фиксират посредством специализиран софтуер, както и проблемите с интерфейса за USB на външните устройства и дискове, който просто се заменя с нов. Има баче редица случаи, при които е практически невъзможно софтуерно възстановяване. При тях единствена възможност остава лаболаторното възстановяване на данни, което е много по-трудно и скъпо.
  2. Софтуерни причини за загуба на данни са случайното, или умишлено изтриване, криптирането на файлове и папки, форматиране на диск, или дял от диск, грешки в дяловете, във файловата система и структурата на файловете и други. Обикновено цялостно възстановяване при софтуерна загуба е напълно възможно. От голямо значение е навременно потърсената професионална помощ. Важно е да знаете следното: ако сте изтрили, или форматирали по погрешка, спрете работа и потърсете специалист по възстановяване. Не работете и не записвайте никаква информация върху изтритите файлове, защото рискувате да ги загубите безвъзвратно и завинаги. Колкото по-бързо потърсите експертна помощ, толкова шанса за пълно 100% възстановяване е по-голям.

При спешна нужда от възстановяване на данни знайте, че нашия сервиз работи всеки ден от 10 до 18.30. и е на удобно място близо до хотел „Плиска“ и кино „Изток“ на адрес ул. Атанас Далчев 7.

Възстановяваме данни и файлове от всякакви носители. Възстановяването на данни и файлове като: снимки, документи (doc; docx; xls; xlsx; pdf; ppt и други), клипчета, аудио файлове, бази данни от счетоводен и складов софтуер и други става дори след форматиране, при неправилна преинсталация с  или без направено форматиране, при случайно изтриване.

Търсете ни на телефон 0894 700 233 още при първа необходимост и без забавяне. Погрижете се за вашата информация като се обърнете за помощ към експертите и не обръщайте гръб на проблема. За контакт с експерт по възстановяване на данни проверете тук