Софтуерни услуги

софтуерни услуги

Накратко бихме искали да представим нашите софтуерни услуги, които извършваме на експертно ниво. Най-често срещаните са инсталиране на операционни системи и различни програмни продукти към тях.

Така например , ако ви трябва операционна система била тя Windows, Linux, или някаква друга може да разчитате на нас за това. Също така отпада притеснението за намиране на драйвери. Откриването и инсталирането на определени драйвери за устройства, или периферия вече не е ваша грижа.  Ние ще се погрижим за това.

Освен инсталиране и преинсталиране извършваме много често възстановяване на операционна система и профилактика. Възстановяването се налага в случаи на вирусни атаки, или при проблеми с хард диска, когато Windows не се зарежда нормално и още в началото компютъра се саморестартира, или блокира зареждането по някакъв друг начин. Възстановяването включва възможност, както за пълно възстановяване, в случаите когато се връща на 100% състоянието на операционната система преди срива, без загуба на настройките, така и частично, ако става въпрос само за възстановяване на файловете, които са на диска.

Често се налага да се борим с различни вируси. Почистване на вируси, както и тяхното обезвреждане е наш специалитет. Те биват много видове и разновидности. Някои се изчистват сравнително лесно, докато за други вируси това може да отнеме часове упорита работа в сервиза. Почистването на вируси и антивирусната профилактика е желателно да се прави всяка година. Това се налага поради факта че вирусите стават все по-находчиви и опасни, а една антивирусна програма, била тя и най-добрата вече не е достатъчна защита срещу всички вируси. При почистването ние ползваме като минимум 4 различни програми, при това най-добрите за дадения момент. Софтуерните ъпдейти също са много важни. Ъпдейтвайте редовно вашите програми и плъгини с най-новите версии. Това важи особено за антивирусния софтуер, а също и плъгините JAVA и Adobe Flash Player. Към профилактиката спада също ъпдейти на операционната система като кръпките,  които Microsoft например пускат периодично за да защитят своя Windows от вируси и хакери.

Към програмните услуги спада всичко, което е свързано със софтуера на компютрите и лаптопите. Всякакви инсталации, разрешаване на проблеми с несъвместимост между отделни програми и драйвери, саморестартиране, блокирания с различен произход, замръзване на екрана с блокиране на мишката и клавиатурата,  както и всичко друго, което може да се случи в процеса на работа.