Сервиз за монитори

сервиз за монитори

Решихме да споделим няколко полезни съвета, когато ви се наложи да се обърнете към сервиз за монитори.

Сервизът за монитори ви е нужен, ако след като включите монитора се показва черен или син екран

Сервизът за монитори е мястото, на което ще ви предоставят компетентна помощ при проблем с вашия монитор.

Мониторът е съставна част от настолния компютър и ако имате проблем с монитора работата е невъзможна. Причината за проблема с монитора може да се дължи на редица фактори – от проблем със самия монитор, през проблем с видео картата, кабелите или хардуера.

Ако установите, че вашият монитор не работи, първото, което трябва да направите е да проверите кабелите. Повечето проблеми с мониторите произлизат от разхлабени кабели. Проверете дали VGA кабелите са свързани правилно. Ако има разхлабени винтове, кабелите може да не контактуват правилно, което води до проблеми с работата на монитора. Стягането на винтовете може да реши проблема.

Понякога проблемът е в самия монитор. Ако имате резервен монитор или други компютри у дома, можете да опитате с помощта на функциониране монитор на мястото на вашия монитор и да видим дали работи. От друга страна, ако не работи, може да се наложи да замените монитора, тъй като проблемът може да е от екрана на компютъра. Ако не се получава, проблемът може да е във видеокартата. Проблемът с монитора може да е причинен от разхлабена видео-карта. Можете да проверите дали видеокартата е поставена правилно чрез отваряне на компютъра. Уверете се, че вашият компютър е изключен и кабелът е изваден от източника на захранване. Опитайте издърпване на видео картата и да я поставите обратно. Проверете дали това няма да реши проблема. Ако видеокартата е причинила проблема, вероятно мониторът трябва да функционира нормално отново. Ако видео картата не работи правилно, вече може да се наложи да се замени. Потърсете помощ от специалист в сервиз за монитори.

Каквото и да се случи, никога не разглобявайте монитора, за да видите дали проблемът не е в  самия него. Това може да направи само квалифициран специалист , в противен случай рискувате да създадете още по-голям проблем.

Това може да бъде доста опасно, тъй като е съставен от сложни части, че дори и някои експерти техниците не се наемат да ги разглобяват.  Има случаи, в които е по-добре да си закупите нов монитор, отколкото да се опитвате да го поправите. Ако вашият компютър е все още в гаранция, можете да я използвате и да го занесете в сервиз за монитори, където може да е опитат да го поправят. Това може да бъде много дълъг и досаден процес. Друга алтернатива е да се наеме професионален компютърен специалист, за да диагностицира проблема и да го отстрани, ако е възможно.

Ако е налага посещението на сервиз за монитори, то обяснете изчерпателно проблема на компютърния специалист  и ако сте се опитвали да отстраните проблема по някакъв начин, кажете това на компютърния специалист, за да е наясно какво сте правили и какво да прави той.

Имайте предвид, че има случаи, в които дори и компютърен специалист не може да оправи някой дефекти в монитора или поправката на е рентабилна.

Но какъв е проблемът и дали може да бъде отстранен може да ви каже само специалист в сервиза за монитори.