Сервиз за компютри

Сервиз за компютри

Когато посетите даден сервиз за компютри, винаги се питате, колко ще ви струва тази услуга, нали?

Как се формира цената в сервиза за компютри?

Сервизът трябва да се използва винаги, когато възникне проблем с вашия компютър

Сервизът за компютри е мястото, където ще получите квалифицирана помощ за всеки един проблем свързан с вашия компютър.

Както и при ремонта и поправката на всичко останало, така и при този на компютрите най-важното нещо за клиента са услугите, които получава да съответстват на цената, която плаща.

Най-често конфронтации, които възникват между клиенти и служители в самия сервиз за компютри е цената, която се заплаща.

Важно е да се знае по какъв начин се определя цената на услугите:

Първото, което прави компютърният специалист в сервиза за компютри, е диагностика на проблема. Много хора подценяват ролята на диагностиката и смятат, че след като компютъра не е бил ремонтиран, следва да не се плаща нищо за диагностика, което не е правилно. Причина за това е , че правилно диагностицирания проблем е наполовина решен проблем. След като се установи проблемът, се пресмята какви компоненти ще са нужни за ремонта, колко време ще отнеме, какъв е рискът от по-голяма вреда, доколко спешна е поръчката, какви качества и умения са били необходими за отстраняването на проблема; дали се налага допълнителна работа извън работно време и не на последно място – ако искате по-дълга гаранция, цената се вдига.

Компоненти и резервни части – ако се налага подмяна на части от компютъра, то това със сигурност ще оскъпи ремонта. Специалистът е длъжен да ви уведоми за това, за да сте наясно ще имате ли финансова възможност да си ги позволите. Не е коректно от страна на компютърния сервиз да ви уведоми, че дадена част е сменена, без да се консултира с вас, особено ако става въпрос за по-голяма сума. Имайте предвид, че сервизът за компютри реално не определя цената на частите, които се закупуват отделно.

Колкото по-сложен е проблемът, толкова по-скъпи са услугите – ако е нужно влагането на по-специфични и сложни умения, трябва да знаете, че и цената ще е по-висока. Не смятайте, че ако ремонтът отнеме малко време, а ви вземат много пари, това означава, че е било лесно. Този човек вероятно е имал нужда от години, за да овладее тези действия. Разбира се има сервизи за компютри, в които с спекулира, но с оглед на огромната конкуренция в днешно време това е все по-рядко срещано.

сервиз за компютриКолкото повече бързате, толкова повече плащате – това важи за всички сфери на услугите и не трябва да недоволствате от това.

Ако използвате услугите на сервиза за компютри извън работно време, е съвсем нормално да платите повече. Изборът  в случая е ваш.

Има един момент, който повечето клиенти не приемат, но всеки сервиз за компютри е длъжен да се застрахова. Това е рискът, който поема специалистът по време на ремонта –ако отремонтирането може да доведе до по-голяма проблем от първоначалния, компютърният специалист е длъжен да ви предупреди и заедно да прецените дали рискът си заслужава. Той ще ви опише какви са възможностите, а вие ще решите как да процедирате.

Знаете ли, че…

… през 1939 година  Уилям Хюлет и Дейвид Пакард основават компанията  известна днес като Хюлет-Пакард (подредбата на имената се решава с монета)

…през 1963 година Дълглъс Енгълбарт създава първия прототип на днешната мишка, 20 години по-късно Макинтош я правят това, което познаваме днес

….през 1971 година е изпратено първото електронно писмо (и-мейл) от Рей Томилсън

И докато тогава сервизите за компютри са изглеждали като научна фантастика, а цените вероятно са били космически, то днес можете да използвате услугите на сервиза за компютри на ниски цени и едва ли не денонощно.