Сервиз за компютри и компоненти

сервиз за компютри

Винаги е добре да имате наблизо сервиз за компютри и компоненти, който бързо и качествено да реши вашите проблеми.

Сервизът за компютри се грижи за подмяната на всички компоненти на компютъра

Сервизът за компютри предлага компоненти, които са необходими за безпроблемната работа на вашия компютър.

Компютърните компоненти включват дънна платка, матрица, захранване, видеокарта, харддиск, процесор, LAN карта (мрежова карта), оптични устройства (CD и DVD), RAM памет.

Преди да се започне подмяна на определен компонент, компютърният специалист прави диагностика на компютъра, за да дефинира проблема и да прецени как да действа. Ако се налага закупуването на твърде скъпо струваща част, всеки клиент има право да откаже подмяната на съответния компонент и да заплати само диагностиката. Има случаи, в които подмяната на компоненти излиза по-скъпо или равно на закупуването на нов.

Подмяната на матрицата на лаптоп е един от проблемите, с който се сблъскват специалистите в сервиза за компютри. Общо взето това е една от ахилесовите пети на всеки компютър. Според специалистите повредата в матрицата не е от често срещаните проблеми. Обикновено това се получава при механична намеса – удар или падане, което е особено опасно, когато става въпрос за матрица на лаптоп. Ако лаптопът ви е по-стар модел и е амортизиран, то подмяната на матрицата е икономически нецелесъобразна. За да се подмени компонент като матрицата са нужни опит, умения и подходящи инструменти.

Друг компонент, който може да се повреди е захранващият блок. Тъй като компютърът е техника, както всяка друга и той се нуждае от добре функциониращо захранване, за да работи безпроблемно. Ако компютърът ви ненадейно започне да се рестартира, изключва или замръзва, то причината може да е проблем със захранването. Причините са това може да за проблем с електрическата мрежа, токов удар, мълния, гръмотевица. Имайте предвид, че ако има неизправност в захранването, това може да доведе до дефектиране и на други компоненти, които да наложат посещението на компютърен сервиз.

Подмяната на дънна платка на лаптоп или настолен компютър е един от най-сериозните проблеми, които налага посещение в сервиз за компютри и компоненти. Важно е да се знае, че подмяната на сънна платка при лаптоп и при настолен компютър са различни процеси. Тази на лаптоп изисква значително повече умения и труд от страна на компютърния специалист и пари – от ваша страна. Причината за това е, че, за да се осъществи подмяната на този компонент, се налага пълното разглобяване на лаптопа на съставните му части. Това е сложен процес и в никакъв случай не може да се прави от всеки. Освен умения, са необходими опит, познания и специализирани инструменти. В повечето сервизи за компютри и компоненти подмяната на дънната платка на лаптопа включва и почистването му и подмяната на термопастата на охлаждащата система. Имайте предвид, че ако оставите подмяната на компонент като дънна платка на лаптоп в ръцете на човек, който не е специалист в областта след това може да ви се наложи да го носите в сервиз за компютри и компоненти заедно с една шепа болтчета и винтчета, които някак си не са си намерили мястото.

Не се опитвайте да пестите от цената на компонентите, които се нуждаят от подмяна, защото често пъти евтиното излиза по-скъпо и винаги внимавайте на какъв сервиз за компютри и компоненти се доверявате.