Втора употреба лаптопи

Втора употреба лаптопи

Ръководство за покупка на втора употреба лаптоп

Това ръководство е написано за всички вас, които се чудите дали да закупите лаптоп втора употреба. Аз продавам втора ръка лаптопи и компютърна техника от много дълго време и натрупах опит.

През годините работа като ИТ специалист често съм се сблъсквал с клиенти, които считат, че щом даден лаптоп е втора употреба, той със сигурност няма да работи както трябва. Смело мога да кажа вече, че това не е точно така. Има лаптопи и компютри, които са ползвани, но определено си струват парите, а също така има и купища нови, които със сигурност не си струват.

Втора употреба лаптоп LenovoТова упътване има за цел да ви помогне при закупуването на лаптоп втора ръка. като ви обясня най-трудно разбираемите етапите от този процес, като започнем с обяснението на надписа „Състояние на предмета: втора употреба“

Повечето от точките, които съм изброил по-долу може би се отнасят за “ екстремни “ случаи. Въпреки това понякога е добре за да сте подготвени да очаквате най-лошото и след това да получите нещо по-добро.

Бележка: Аз не съм включил тези лица, които продават си лаптоп лично. Това ръководство е написано за тези от вас, които обмислят закупуването на стар лаптоп.

Откъде идва тази техника ?

ПОВЕЧЕТО лаптопи и компютърна техника, които се предлагат в сервиза за компютри се внасят от чужбина – Европа и САЩ.

Dell (или който и да е) продавач отива в компанията „A“ и казва: “ Ние смятаме, че трябва да имате на всяка цена тези нови лаптопи. Фирма „А“ след това казва на всичките си хора, че закупените устройства са все нови лаптопи и да се върнат старите лаптопи. Dell събира старите лаптопи и ги занася в един от складовете си. Dell от своя страна след това да ги предлага на компания, която продава реновирани лаптопи, която от своя страна ги продава на други фирми.

Втора употреба лаптоп FujitsuКакво представлява употребявания лаптоп?

Второто значение на обновен лаптоп е употребяван лаптоп.“ Реновиран“ е много широко понятие, което в някои случаи намира много широко приложение в секцията“ състояние “ на много описания на артикули . Всеки има своя собствена дефиниция за това, какво означава и какво трябва да се направи от един продавач , за да се смята техния продукт „реновиран“

По мое мнение най-малкото, което един търговец на употребявани лаптопи и стоки трябва да направи е:

  • Да тества хардуера е да се застрахова, че компонентите работят (дънната платка , RAM, клавиатура, екран, WI-FI, DVD)
  • Да смени всяка част, която е дефектирала във времето .
  • Изчистване на твърдия диск, форматиране и инсталиране на ново копие на операционна система.
  • Да почисти добре лаптопа и да го приготви за доставка до купувача.
  • Външния вид е от голямо значение, за да има търговски вид.

В крайна сметка: Вие купувате лаптоп, който е бил използван.

СЪВЕТ : моля прочетете цялото търговско описание, огледайте внимателно външния вид, проверете входове и изходи.

БАТЕРИИ

Очаквайте , че батерията може да не е добра, или няма да издържи дълго време.

ЗАБЕЛЕЖКА: ако батерията държи в продължение на 20 – 30 минути , не означава, че е мъртва и е за боклука. Тя просто не държи много дълго време.

Повечето компании, които продават употребявани лаптопи не гарантират, че батерията е добра и издържа дълго време (рядко бива обхваната от гаранцията) .

Моля, прочетете дребния шрифт. Dell дори не гарантира за батериите, които се продават на техните обновени / ремонтирани лаптопи ( не ми вярвате ? Прочетете техните условия ) .

В крайна сметка: Може да получиш батерия, която издържа само за 20 минути или не може дори да работи изобщо.

СЪВЕТ 1: Ако описанието ни казва, че батерията е добра, най-вероятно  , и „добър“ не означава нов .

СЪВЕТ 2: Планирайте предварително закупуването на нова батерия от най-близкия магазин до вас за техника. Една нова батерия не би трябвало да ви излезе повече от осемдесет най-много сто и петдесет лева ,зависимост от модела на закупеният от вас лаптоп.

физическо състояние

Очаквайте това , че лаптопът не винаги показва признаци на износване . Не забравяйте, че лаптопа не е нов. Повечето фирми, които извършват “ ремонт “ само почистват отвътре. Добрите търговци ще подменят всички счупени пластмаси ( виж по-горе ) .

В крайна сметка: Вашият ремонтиран лаптоп вероятно ще има някакъв вид „белег“ по този случай .

СЪВЕТ 1: Ако сте много претенциозен човек и незначително износване на вашия лаптоп ще ви подлуди , не купувайте ремонтиран , купете нов .

ЕКРАНИ / LCD монитори

Очаквайте, че може да има следи по екрана. Най-разпространени са белези, оставени от пространствената лента, когато капакът на лаптопа е затворен. Също така, но не толкова често разспостранени са няколко мъртви пиксели.

Повечето от тези проблеми могат да бъдат забелязани само когато бутвате лаптопа заради тъмния фон, или ако преглеждате екрана с лупа.

Повечето компании не сменятдисплея, освен ако той не работи, не е напукан, или е ужасно надраскан. (Няколко белега на екрана, направено от интервала, не се счита за ужасно“ надраскан). По-новият лаптоп е по-малко вероятно, че ще има някакви следи по екрана.

В крайна сметка: Вашият ремонтирани лаптоп вероятно ще има някакъв вид белег на екрана.

СЪВЕТ 1: Ако незначителни дефекти по екрана ще ви подлудят, то по-добре не купувайте ремонтиран лаптоп , купете нов.

СОФТУЕР

Очаквайте операционната система (Windows 7, XP) да дойде инсталирана без дискове за възстановяване. Помислете за последния нов компютър или лаптоп ,койтосте закупили. 9.5 от 10 най-вероятно не можете да намерите инсталационните дискове, които вървят заедно с него. Същото важи с повечето стари лаптопи, които купувате. Много нови машини обаче също се продават без операционна система или са само на Free DOS.

В крайна сметка: Вие вероятно няма да получи OS възстановяващ диск в комплект с лаптопа.

СЪВЕТ 1: Направете резервно копие на вашия хард диск с помощта на някоя програма, в случай че се наложи да възстановите софтуера си.

ГАРАНЦИЯ

Очаквайте гаранция в срок на сто и осемдесет дни (Най-дългата, която някога съм виждал за втора употреба продължава дванадесет месеца).

В крайна сметка: Ще получите добра гаранция заедно с вашия лаптоп.

СЪВЕТ: Ако имате нужда от по-дълъг гаранционен срок помислите за закупуване на лаптопа с лицензен Windows 7 Home Premium, при което взимате автоматично една година гаранция.

Техническа поддръжка

Много търговци предлагат техническа поддръжка за техниката, която продават. Повечето продавачи разполагат с резервни части и с професионален гаранционен сервиз за лаптопите и компютърната техника, които предлагат. Така че не е проблем да се смени или поправи нещо.

В заключение мога да кажа: ако не сте особени претенциозни към външния вид, перфекционисти или предубедени купувачи, разумно решение за вас би било да си закупите марков лаптоп втора употреба, вместо да давате двойно и тройно повече пари за евтин нов, който със сигурност няма да е марков за тези пари. Марковата техника се отличава с многократно по-добро качество и стабилност, като на практика разполага с нужната гаранция и си струва всеки лев от своята цена.

За въпроси и желание за покупка на маркова техника може да ни търсите на 0894 700 233