Преинсталиране

преинсталиране на Windows

Преинсталиране на Windows

Има много възможни сценарии, при които се налага преинсталация на Windows на вашия лаптоп, или настолен компютър. Необходимостта от преинсталация възниква следствие на различни причини, но всички се свеждат основно до едно нещо. Това е, че преинсталацията изчиства всички натрупани грешки и връща компютъра към първоначалното му състояние в софтуерно отношение.

Какво трябва да знаем когато се стигне до необходимостта от преинсталация на Windows?

На първо място е необходимо да архивирате всички важни файлове, снимки, документи и други, на които държите. Също така е важно предварително да запишете настройките за вашия интернет достъп, IP и MAC адреси, особено в случаите когато интернета влиза директно с кабел във вашия лаптоп и компютър, а връзката не е през рутер. Също така е важно да се запишат настройките на вашите браузъри, да се архивират фаворитите, паролите за достъп, настройките на вашите пощи, особено ако ги ползвате през програми като Outlook, Firebird, The Bat и други подобни.

Преинсталацията е сравнително прост процес, но има редица тънкости, които трябва да се съблюдават, ако не искате да осакатите вашата техника в софтуерно отношение и да загубите важна информация.

Преинсталацията на един лаптоп или компютър може да се направи от DVD, CD при по-стари версии на Windows, или от инсталационна флаш памет от поне 4 GB.

След като преинсталацията завърши успешно е необходимо да се инсталират всички драйвери за устройствата, както вградените, така и периферните, да се инсталират основните програми като браузъри, архиватори, плеъри, кодеци, месинджъри, офис пакети и други, както и по-специфичните програми от които ще имате нужда конкретно за вашата работа като продукти на Microsoft, Adobe и други.

От казаното дотук искам да обобщя, като ви препоръчам във всички случаи на необходима инсталация или преинсталация за вашия компютър или лаптоп да потърсите съдействие от софтуерен специалист, за да избегнете редица възможни проблеми и усложнения.