Посещение на адрес

поддръжка на адрес

Посещение на адрес – видове услуги

Посещението на адрес е удобно и полезно, когато нямате време да носите компютъра си до компютърния сервиз

Посещението на адрес включва голям набор от услуги, които можете удобно да получите у дома.

Важно е да знаете, че не всички компютърни услуги могат да се извършат на място. Ако ремонтът изисква специализирана техника или софтуер, то може да се наложи компютърният специалист да ви посети отново или да занесете компютъра в сервиза.

Особено удобно е посещението на адрес, когато става въпрос за фирмени компютри и за настолни компютри, които са по-трудно преносими.

Ако можете да дадете насоки на компютърния специалист за това какъв в проблемът, шансът проблемът ви да бъде разрешен е по-голям отколкото, ако не знаете какво не му е наред на компютърът.

Но не забравяйте, че трябва да внимавате на кого се доверявате, когато викате компютърен специалист за посещение на адрес. Доверявайте се само на специализирани сервизи, които предлагат тази услуга, за да не се опарите от някой „пишман“ специалист. Бъдете внимателни и не се подвеждайте по „евтини“ компютърни услуги. Оферти от рода на „компютърни услуги по домовете за 20 лв.“ са твърде съмнителни, тъй като не е възможно да се прецени каква ще е цената на услугата преди да се направи диагностика на проблема на компютъра. Чак тогава може да се определи цената на услугата. Фиксираните цени са доста съмнителни, за това не им се доверявайте.

Добрият специалист си знае цената и не е готов на всичко за 20 лв. Това означава съмнителни способности, умения и познания. Не пестете пари, за да не съжалявате повече.

Разбира се има и такива, които пък се „надценяват“ и надуват излишно цените на услугите си. За да знаете дали не се опитват да ви преметнат направете сравнение между няколко сервиза, консултирайте се с приятели, питайте „чичко Гугъл“. Така ще бъдете подготвени за това какво да очаквате.

Посещението на адрес може да включва диагностика на проблема, инсталация и преинсталация на операционна система, премахване на вируси и зловреден софтуер, инсталиране на различни програми и специализиран софтуер, свързване на компютри в мрежа, настройване на електронната поща, инсталиране на офис пакет, кирилизиране на Windows, възстановяване на файлове и изгубена информация.

Има неща, които не могат да се направят при посещение на адреса. Това са смяна на зарядно, смяна на чипсет, смяна на матрици; ремонт и почистване на компоненти на лаптоп; хардуерна профилактика на лаптоп и настолен компютър.

Посещението на адрес се извършва с предварително записване, в удобен за двете страни ден и час.

За да може да бъде услугата максимално полезна за вас, постарайте се да дадете изчерпателна информация на компютърния специалист, за да не се налага повторно посещение. Възможно е, когато обясните какъв е проблемът, компютърният специалист да ви каже, че проблемът не може да се реши с посещение на адрес, а трябва да се посети компютърния сервиз.

Това се налага ако става въпрос за проблем с хардуера или други компоненти, за чийто ремонт е необходима по специална техника.

Софтуерните проблеми в повечето случаи могат да се разрешат с посещение на адрес.