SEO оптимизация на сайтове

SEO оптимизация на сайтове е следващата професионална услуга, от която можете да се възползвате.

Оптимизацията на сайт означава лесното откриване на вашия сайт от търсещите машини

Оптимизацията на сайт има някой основни правила, които, ако спазвате ще можете да поддържате добри позиции при търсене.

Всеки, който създава сайт иска този сайт да се посещава от повече хора и да бъде популярен. Но това не е толкова лесна работа.

Много хора смятат, че създаването на сайт е достатъчно, за да може той да се посещава от повече потребители. Но пропускат това, че търсачките имат свои алгоритми, които изкарват сайта на предни позиции.

Този процес е дълъг и не може да стане за ден или два.

Процесът включва редица способи, които се използват, за да може сайтът ви да излизан на челни места при търсене.

Вижте някой от основните правила за оптимизация на сайт:

–          Интересна и полезна информация – първото и основно, но не и единствено условия за висока посещаемост на един сайт е качеството на информацията. За да имате шанс да се индексирате на редни места в търсачките, трябва да предложите на аудиторията си полезна информация, която е лесно смилаема и интересна .

–          Бъдете уникални – това е колкото лесно, толкова и трудно условие. Трудно е, защото в днешно време Интернет предлага информация буквално за всичко каквото ви хрумне и да създадете сайт с изцяло нова тематика е практически невъзможно. Ако не искате да създадете просто сайт, а такъв с конкретна насоченост и конкуренцията в областта е голяма, трябва да проявите доста голяма изобретателност.Залагайте винаги на уникални текстове. Това означава да не използвате текстове от други сайтове, а да създавате собствени. Уникалността на текста е важно условие. В противен случай вие просто създавате копирано съдържание и търсещите машини „виждат“ това.

–          Редовно обновяване на информацията – ако напишете няколко материала и зачакате сайтът ви да излезе на първо място в търсачките, има да чакате! Сайтът трябва да се обновява редовно и то с полезна информация.

–          Мислете за читателите си – поставете се на тяхно място; замислете се дали информацията ще се чете, дали не е скучна или банална; бъдете полезни.

–          Спазвайте тематика на сайта – ако поддържате сайт за отслабване, писането за компютри не е подходящо и обратното,

–          Подбирайте ключовите думи правилно – има редица инструменти, които могат да ви помогнат за това; внимавайте с плътността на ключовите думи – търсачките не обичате нито прекаляването с тях, нито липсата им.

–          Не се опитвайте с „лъжете“ търсещите машини – мина времето, когато това вършеше работа; алгоритмите на Гугъл става все по-съвършени и „по-умни“. Основното е качественото и уникално съдържание – ако тези две условия липсват – шансът за успех буквално е равен на нула.

–          Споделяйте публикациите си в социалните мрежи – това е най-лесният и достъпен начин за популяризацията им, тъй като това са местата, където има най-много хора, които ги споделят на други, те на трети и така популярността им скача до небето.

–          Не бързайте – оптимизацията на сайт не става за седмица или две

За да бъде един сайт наистина успешен е необходимо да имате търпение, въображение и да знаете как се прави seo оптимизация на сайтове.