Защо да си купите лаптоп втора ръка, вместо нов?

защо лаптоп втора ръка

Причините да купите марков лаптоп втора ръка, или компютър втора ръка пред алтернативата да вземете евтин чисто нов лаптоп са няколко:

  • марковите лаптопи и компютри притежават значително по-добра здравина и устойчивост, защото при изработването им не са пестени средства и материали;
  • марковата компютърна система е гарант за сериозна работа без забиване, зависване и саморестартиране. При тях нищо не се оставя на случайността;
  • при марковите компютри втора ръка дори бързината и стабилността, с която са проектирани да работят е по-добра, независимо че параметрите по описание може да изглеждат по-ниски.

Защо да купите компютър втора ръка? Новия лаптоп не е ли по-хубав?

На всеки се е случвало поне веднъж да си купи нещо скъпо, да се прибере у дома, да го извади от кутията, и да открие, че нещо не е наред. Може да е надраскан, с пукната матрица, или зацапан. Може би той не притежава функцията, която вие отчаяно сте искали и заради която сте го купили. Може би въпросния продукт просто не работи добре, бавно зарежда. И във всички тези случаи, естественото нещо, което трябва да направите, е да го върнете обратно.
Какво се случва с него след това?
търси лаптоп втора ръкаКогато става дума за технологични продукти, като настолни и преносими компютри, принтери, телефони, освен ако не са повредени непоправимо,те отново ще бъдат върнати на по рафтовете на магазина. И, най-вероятно ще ги видите на много по-добра цена.
Не може да се каже,че тези продукти втора ръка са в лошо състояние. Повечето производители правят всичко възможно , за да се уверете, че те работят като нови, дори ако не са. Разбира се, вие трябва да бъдете внимателни. В края на краищата, няма установен стандарт или задължителна техническа проверка за компютри,които са били използвани от друго лице.Но ако пазарувате внимателно и бъдете търпеливи може да намерите компютър,чието състояние да не се различава от това на нов компютър по всяко врeмe на годината.

Ремонтиране на PC

Когато продавате кола, важи правилото „това, което виждаш, е това, което получаваш.“ Разбира се, можете да смените гумите и някои части, но не и това което е износено. Същото важи за компютрите.

Ако върнете колата или компютъра си в рамките на един месец от покупката, то най-вероятно ще бъде трудно да разберете какво се е случило с тях. За щастие, ще ви е много по-лесно да върнете компютъра си в състояние на „почти-нов.“В края на краищата, кой знае какви са били проблемите на устройството преди да бъде обявен за продажба в Интернет?
Доставчиците ще го поставят през тестове, за да се уверят че проблема,заради който е бил върнат компютъра е единствен и ще направят всичко,за да го разрешат. Информацията на твърдите дискове се изтрива и операционната система се преинсталира наново. Ако става дума за десктоп, то най-вероятно ще се заменят само мишката и клавиатурата.След това системата бива тествана и проверена отново, точно както го е било направено, преди да излезе на пазара за първи път.Накрая се поставя в чисто нова кутия и бива пуснат на разпродажба. По закон тези ремонтирани устройства се приемат, че са чисто нови и обикновено се продават на по-ниска цена. Някои ремонтирани компютри са на практика нови, защото никога не са били вадени от кутията. Тези сделки може да са най-добрите, които можете да намерите.
Съветваме ви да купите тези компютри от производителя, а след това да минете през някой сервиз за допълнителна проверка.

Трябва ли да си купя обновен лаптоп втора ръка?

Когато хората ме питат за съвет за закупуване на лаптоп първият въпрос ,който им задавам ,е за какво им трябва даденото устройство. Почти винаги отговорът е някакъв вариант на следното : сърфиране в интернет , офис работа, работа у дома ,за игри , гледане на телевизия и филми от интернет. Освен ако игрите ,които искате да изтеглите не изискват някаква по-специална видео карта ,то тогава един обикновен лаптоп ще свърши работа. В тези случаи ще питам първо какъв е техния бюджет и ще им предложа изгодни сделки за лаптопи с минимални спецификации. Ако търсите дадени спецификации, то тогава трябва да знаете ,че колкото по-голяма сума сте готови да дадете толкова по-голям шанс има да закупите лаптопа ,който желаете.

продава лаптоп втора употребаСъщо ви съветвам да се насочите вниманието си към добре познати марки , защото те имат тенденцията да се грижат за качеството и след продажбата. И тогава, последната част от пъзела е , от къде можете да си купите лаптоп. Най-важното е да намерите сигурно място ,от където да си купите лаптопа. .

Преди покупката

По принцип, трябва да изискате да се изкарат в писмен вид параметрите на лаптопа, за да знаете това, което можете да очаквате след закупуването му. Данните за спецификациите трябва да са написани в писмен вид, но вие също трябва да изискате нещо в писмен вид за състоянието на лаптопа. И се уверете, че имате гаранционно и гаранция, за да е ясно кой е отговорен за подмяна или ремонт на лаптопа ви, ако той не е наред . Трябва също да вземете предвид: ако си купите лаптоп от магазин за тухли и хоросан ще трябва някъде да го занесете на ремонт, ако той се разпадне . Но ще трябва да бъдете по-бързи за това връщане , ако не ви харесва състоянието му, когато го вземете у дома.Внимавайте изключително откъде си купувате лаптопа.Ако го купите от интернет имат точно срок от тридесет дена за връщане на стоката .Ако го закупите лаптоп ,който се продава директно от бившия собственик също трябва да внимавате ,защото те не носят никаква отговорност ,а и много рядко може да докажете ,че сте закупили лаптопа от даденото лице.

След покупката

Веднага проверете дали това, което сте се съгласили да закупите работи , и че е в приемливо състояние. Проверете дали софтуера си съвпада с този от описанието и дали самата преинсталация е била направена начисто-чуждите данни са били напълно заличени от лаптопа. Прегледайте внимателно всички документи. Може да искате да преинсталирате софтуера,но да нямате ключовете за преинсталиран софтуер.

Leave a Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: