Професионално сервизно сканиране и почистване от вируси

почистване от вируси и антивирусна защита

Професионално сканиране и почистване от вируси. Инсталиране на резидентни антивирусни програми и защита.

Вируси, шпионски софтуер , злонамерен софтуер, адауер, досадни реклами и много други. Всички те причиняват перманентни щети на вашия компютър. Те забавят вашия компютър коруптва вашите файлове , незаконно краде информацията ви, причинява постоянно изкачащи прозорци и нежелани рекламни съобщения и картинки.

Вероятно сте виждали тези реклами, които рекламират уебсайтове, които ви предлагат безплатно сканиране и магическо почистване на компютъра ви, което да направи компютъра ви двайсет пъти по-бърз. Единствената истина в обещанията на тези сайтове, е че те наистина ще сканират компютъра ви и най-вероятно ще вкарат още повече вируси в него.

Обаче, освен всички други злини голяма част от тях ще ви поискат цяло състояние, за да ви оттърват от всички грешки във вашия софтуер. И нито един от тях няма да направи вашия компютър нито по-бърз, нито по-добре работещ.

Затова е най-добре да се обърнете към един по-традиционен метод – занесете вашият лаптоп, или компютър в сервиз. Ние в сервиз „Изток“ ви уверяваме ,че вашия лаптоп ще бъде диагностициран, прегледан и почистен с голямо внимание във всеки детайл и разрешен всеки проблем по възможно най-ефикасния за вашето устройство метод, в рамките на само до няколко часа.

Но ако държите да извършите тази процедура сами, първо трябва да разберете какво представляват компютърните вируси.

Компютърният вирус, или компютърен червей е злонамерена програма, която може самостоятелно да се възпроизвежда на компютри и да се разпространи чрез компютърни мрежи – без потребителя задължително да е наясно, че машината е заразена.

За тяхното почистване има три основни метода:

Метод 1 – Възстановяване на системи

Системното възстановяване е най- добрия начин да се отървете от леки вируси и шпионски програми. Тази процедура не изисква сваляне на софтуер, и може да се извърши директно от Windows. Системното възстановяване работи най добре, когато се изпълни още при проникването на вируса. Не ви съветваме да прибягвате до възстановяване на системата, ако вярвате, че сте имали зловреден софтуер, шпионски софтуер или вирус на вашия компютър от много продължително време. В противен случей може да загубите значително количество файлове, приложения или данни. По време на целия процес на възстановяване на системата вие ще бъдете ръководен от Windows Wizard. Знайте че при възстановяване на системата без почистване по надлежен начин винаги има риск нещо да се обърка.

Метод 2 – Сканиране на вашата Windows система

Има хиляди различни програми ,които са причислени към категорията за отстраняване на шпионски софтуер / вирус. Много от тези програми са безплатни. Това, което трябва да запомните е, че различните програми за премахване на вируса ще ви донесат различни резултати; и никоя от тях няма на сто процента да направи почистването ефикасно. Например, можете да сканирате компютъра си с програма за премахване на вируси, за да отстраните възможно най-много зловредни програми във вашия компютър. После, за да сте напълно сигурни, че сте се справили успешно с проблема може да сканирате компютъра си с друга програма, която ще прихване вирусите, които първата програма не е успяла. Проблема при почистващите програми е, че далеч не всички вършат работа и са ефикасни и надеждни.

Не прекалявайте с инсталирането на антивирус програми, защото те могат да сринат вашия Windows. Една или две би трябвало да свършат работата.

Метод 3 – Чиста преинсталация на Windows

Чистата преинсталация е най-добрия метод за справяне с компютърните вируси, защото когато преинсталираш Windows си, изтривате цялата информация на хард диска си, а заедно с нея и вирусите и грешките които са се натрупали с времето в операционната система. Проблема е в това че така вие губите всички настройки, програми и файлове, а преинсталацията изисква всичко да се направи от самото начало начисто с форматиране. Това не би било най-доброто решение на проблема с вирусите в повечето от случаите на заразяване.

Leave a Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: