Pages Menu
Facebook
Categories Menu
Сервиз за монитори

Сервиз за монитори

Решихме да споделим няколко полезни съвета, когато ви се наложи да се обърнете към сервиз за монитори.

Сервизът за монитори ви е нужен, ако след като включите монитора се показва черен или син екран

Сервизът за монитори е мястото, на което ще ви предоставят компетентна помощ при проблем с вашия монитор.

Мониторът е съставна част от настолния компютър и ако имате проблем с монитора работата е невъзможна. Причината за проблема с монитора може да се дължи на редица фактори – от проблем със самия монитор, през проблем с видео картата, кабелите или хардуера.

Ако установите, че вашият монитор не работи, първото, което трябва да направите е да проверите кабелите. Повечето проблеми с мониторите произлизат от разхлабени кабели. Проверете дали VGA кабелите са свързани правилно. Ако има разхлабени винтове, кабелите може да не контактуват правилно, което води до проблеми с работата на монитора. Стягането на винтовете може да реши проблема.

Понякога проблемът е в самия монитор. Ако имате резервен монитор или други компютри у дома, можете да опитате с помощта на функциониране монитор на мястото на вашия монитор и да видим дали работи. От друга страна, ако не работи, може да се наложи да замените монитора, тъй като проблемът може да е от екрана на компютъра. Ако не се получава, проблемът може да е във видеокартата. Проблемът с монитора може да е причинен от разхлабена видео-карта. Можете да проверите дали видеокартата е поставена правилно чрез отваряне на компютъра. Уверете се, че вашият компютър е изключен и кабелът е изваден от източника на захранване. Опитайте издърпване на видео картата и да я поставите обратно. Проверете дали това няма да реши проблема. Ако видеокартата е причинила проблема, вероятно мониторът трябва да функционира нормално отново. Ако видео картата не работи правилно, вече може да се наложи да се замени. Потърсете помощ от специалист в сервиз за монитори.

Каквото и да се случи, никога не разглобявайте монитора, за да видите дали проблемът не е в  самия него. Това може да направи само квалифициран специалист , в противен случай рискувате да създадете още по-голям проблем.

Това може да бъде доста опасно, тъй като е съставен от сложни части, че дори и някои експерти техниците не се наемат да ги разглобяват.  Има случаи, в които е по-добре да си закупите нов монитор, отколкото да се опитвате да го поправите. Ако вашият компютър е все още в гаранция, можете да я използвате и да го занесете в сервиз за монитори, където може да е опитат да го поправят. Това може да бъде много дълъг и досаден процес. Друга алтернатива е да се наеме професионален компютърен специалист, за да диагностицира проблема и да го отстрани, ако е възможно.

Ако е налага посещението на сервиз за монитори, то обяснете изчерпателно проблема на компютърния специалист  и ако сте се опитвали да отстраните проблема по някакъв начин, кажете това на компютърния специалист, за да е наясно какво сте правили и какво да прави той.

Имайте предвид, че има случаи, в които дори и компютърен специалист не може да оправи някой дефекти в монитора или поправката на е рентабилна.

Но какъв е проблемът и дали може да бъде отстранен може да ви каже само специалист в сервиза за монитори.