Pages Menu
Facebook
Categories Menu
Сервиз за компютри

Сервиз за компютри

Когато посетите даден сервиз за компютри, винаги се питате, колко ще ви струва тази услуга, нали?

Как се формира цената в сервиза за компютри?

Сервизът трябва да се използва винаги, когато възникне проблем с вашия компютър

Сервизът за компютри е мястото, където ще получите квалифицирана помощ за всеки един проблем свързан с вашия компютър.

Както и при ремонта и поправката на всичко останало, така и при този на компютрите най-важното нещо за клиента са услугите, които получава да съответстват на цената, която плаща.

Най-често конфронтации, които възникват между клиенти и служители в самия сервиз за компютри е цената, която се заплаща.

Важно е да се знае по какъв начин се определя цената на услугите:

Първото, което прави компютърният специалист в сервиза за компютри, е диагностика на проблема. Много хора подценяват ролята на диагностиката и смятат, че след като компютъра не е бил ремонтиран, следва да не се плаща нищо за диагностика, което не е правилно. Причина за това е , че правилно диагностицирания проблем е наполовина решен проблем. След като се установи проблемът, се пресмята какви компоненти ще са нужни за ремонта, колко време ще отнеме, какъв е рискът от по-голяма вреда, доколко спешна е поръчката, какви качества и умения са били необходими за отстраняването на проблема; дали се налага допълнителна работа извън работно време и не на последно място – ако искате по-дълга гаранция, цената се вдига.

Компоненти и резервни части – ако се налага подмяна на части от компютъра, то това със сигурност ще оскъпи ремонта. Специалистът е длъжен да ви уведоми за това, за да сте наясно ще имате ли финансова възможност да си ги позволите. Не е коректно от страна на компютърния сервиз да ви уведоми, че дадена част е сменена, без да се консултира с вас, особено ако става въпрос за по-голяма сума. Имайте предвид, че сервизът за компютри реално не определя цената на частите, които се закупуват отделно.

Колкото по-сложен е проблемът, толкова по-скъпи са услугите – ако е нужно влагането на по-специфични и сложни умения, трябва да знаете, че и цената ще е по-висока. Не смятайте, че ако ремонтът отнеме малко време, а ви вземат много пари, това означава, че е било лесно. Този човек вероятно е имал нужда от години, за да овладее тези действия. Разбира се има сервизи за компютри, в които с спекулира, но с оглед на огромната конкуренция в днешно време това е все по-рядко срещано.

сервиз за компютриКолкото повече бързате, толкова повече плащате – това важи за всички сфери на услугите и не трябва да недоволствате от това.

Ако използвате услугите на сервиза за компютри извън работно време, е съвсем нормално да платите повече. Изборът  в случая е ваш.

Има един момент, който повечето клиенти не приемат, но всеки сервиз за компютри е длъжен да се застрахова. Това е рискът, който поема специалистът по време на ремонта –ако отремонтирането може да доведе до по-голяма проблем от първоначалния, компютърният специалист е длъжен да ви предупреди и заедно да прецените дали рискът си заслужава. Той ще ви опише какви са възможностите, а вие ще решите как да процедирате.

Знаете ли, че…

… през 1939 година  Уилям Хюлет и Дейвид Пакард основават компанията  известна днес като Хюлет-Пакард (подредбата на имената се решава с монета)

…през 1963 година Дълглъс Енгълбарт създава първия прототип на днешната мишка, 20 години по-късно Макинтош я правят това, което познаваме днес

….през 1971 година е изпратено първото електронно писмо (и-мейл) от Рей Томилсън

И докато тогава сервизите за компютри са изглеждали като научна фантастика, а цените вероятно са били космически, то днес можете да използвате услугите на сервиза за компютри на ниски цени и едва ли не денонощно.