Pages Menu
Facebook
Categories Menu
Втора употреба лаптопи

Втора употреба лаптопи

Ръководство за покупка на втора употреба лаптопи

Това ръководство е написано за всички вас, които обмисляте да закупите лаптоп втора употреба. Аз продавам втора ръка лаптопи и техника от много дълго време. През цялата си кариера на ИТ специалист често сам се сблъсквал с клиенти, които считат, че щом даден лаптоп е втора употреба, той със сигурност няма да работи както трябва. Смело мога да кажа от опита който имам с продажби втора ръка, че това не е така. И все пак дефиницията на всеки за употребявана електроника е различна.

Втора употреба лаптоп LenovoНаписах това упътване, за да ви помогна при закупуването на лаптоп втора ръка като ви обясня най-трудно разбираемите етапите от този процес, като започнем с обяснението на надписа „Състояние на предмета: втора употреба“

Повечето от точките, които съм изброил по-долу може би се отнасят за “ екстремни “ случаи. Въпреки това понякога е най-добре да сте подготвени да очаквате най-лошото и да получите нещо по-добро.

Бележка: Аз не съм включил тези лица, които продават си лаптоп лично. Това ръководство е написано за тези от вас, които обмислят закупуването на стар лаптоп.

Откъде идват тез неща ?

ПОВЕЧЕТО ремонтирани лаптопи, които се продават по интернет сайтовете и сервизите за компютри идват от лизинговите портфейли . Внася се също много техника от чужбина – Европа и САЩ.

Dell (или който и да е) продавач отива в компанията „A“ и казва: “ Ние смятаме, че трябва да имате на всяка цена тези нови лаптопи. Фирма „А“ след това казва на всичките си хора, че закупените устройства са все нови лаптопи и да се върнат старите лаптопи. Dell събира старите лаптопи и ги занася в един от складовете си. Dell от своя страна след това да ги предлага на компания, която продава ремонтирани лаптопи, която от своя страна ги продава в ИБей, или на други фирми.

Втора употреба лаптоп FujitsuКакво представлява употребявания лаптоп?

Второто значение на обновен лаптоп е употребяван лаптоп .“ Реставриран “ е много широко понятие, което в някои случаи намира много широко приложение в секцията“ състояние “ на много описания на артикули . Всеки има своя собствена дефиниция за това какво означава и какво трябва да се направи от един продавач , за да се смята техния продукт “ обновен “

По мое мнение най-малкото, което един лаптоп търговец на употребявани стоки трябва да направите, е:

  • Да тества хардуера е да се застрахова, че компонентите работят (т.е. дънната платка , RAM, клавиатура, екран, модем , DVD и т.н.)
  • Да смени всяка част, която е дефектирала във времето .
  • Смяна на всяка пластмаса, която е счупена, ако има такава.
  • Изчистване на твърдия диск, форматиране и инсталиране на ново копие на операционната система.
  • Да почисти добре лаптопа и да го приготви за доставка до купувача.

В крайна сметка: Вие купувате лаптоп, който е бил използван преди.

СЪВЕТ : моля прочетете цялото търговско описание, огледайте внимателно външния вид, проверете входове и изходи.

БАТЕРИИ

Очаквайте , че батерията може да не е добра (т.е. мъртъв), или няма да издържи дълговреме.

ЗАБЕЛЕЖКА: ако батерията държи в продължение на 20 – 30 минути , не означава че е мъртва. Тя просто не държи много дълго време.

Повечето компании, които продават употребявани лаптопи в ИБей не гарантират ,че батерията е добра и издържа дълго време ( рядко бива обхваната от гаранцията ) .

Моля, прочетете дребния шрифт . Dell дори не гарантира за батериите , които се продават на техните обновени / ремонтирани лаптопи ( не ми вярвате ? Прочетете техните условия ) .

В крайна сметка: Може да получиш батерия, която издържа само за 20 минути или не може дори да работи изобщо.

СЪВЕТ 1: Ако описанието на търаг казва , че батерията е добра , най-вероятно ще платите повече за това устройство , и „добър“ не означава нов .

СЪВЕТ 2: Планирайте предварително закупуването на нова батерия от най-близкия магазин до вас за техника. Една нова батерия не би трябвало да ви излезе повече от осемдесет най-много сто и петдесет лева ,зависимост от модела на закупеният от вас лаптоп.

физическо състояние

Втора употреба лаптоп DELLОчаквайте това , че лаптопът не винаги показва признаци на износване . Не забравяйте, че лаптопа не е нов. Повечето фирми, които извършват “ ремонт “ само почистват отвътре. Добрите търговци ще подменят всички счупени пластмаси ( виж по-горе ) .

В крайна сметка: Вашият ремонтиран лаптоп вероятно ще има някакъв вид „белег“ по този случай .

СЪВЕТ 1: Ако сте много претенциозен човек и незначително износване на вашия лаптоп ще ви подлуди , не купувайте ремонтиран , купете нов .

ЕКРАНИ / LCD монитори

Очаквайте, че може да има следи по екрана. Най-разпространени са белези, оставени от пространствената лента, когато капакът на лаптопа е затворен. Също така, но не толкова често разспостранени са няколко мъртви пиксели.

Повечето от тези проблеми могат да бъдат забелязани само когато бутвате лаптопа заради тъмния фон, или ако преглеждате екрана с лупа.

Повечето компании не сменятдисплея, освен ако той не работи, не е напукан, или е ужасно надраскан. (Няколко белега на екрана, направено от интервала, не се счита за ужасно“ надраскан). По-новият лаптоп е по-малко вероятно, че ще има някакви следи по екрана.

В крайна сметка: Вашият ремонтирани лаптоп вероятно ще има някакъв вид белег на екрана.

СЪВЕТ 1: Ако незначителни дефекти по екрана ще ви подлудят, то по-добре не купувайте ремонтиран лаптоп , купете нов.

СОФТУЕР

Очаквайте операционната система (Windows 7, XP) да дойде инсталирана без дискове за възстановяване. Помислете за последния нов компютър или лаптоп ,койтосте закупили. 9.5 от 10 най-вероятно не можете да намерите инсталационните дискове, които вървят заедно с него. Същото важи с повечето стари лаптопи, които купувате. Много нови машини обаче също се продават без операционна система или са само на Free DOS.

В крайна сметка: Вие вероятно няма да получи OS възстановяващ диск в комплект с лаптопа.

СЪВЕТ 1: Направете резервно копие на вашия хард диск с помощта на някоя програма, в случай че се наложи да възстановите софтуера си.

 

ГАРАНЦИЯ

Очаквайте гаранция в срок на сто и осемдесет дни (Най-дългата, която някога съм виждал за втора употреба продължава дванадесет месеца).

В крайна сметка: Ще получите добра гаранция заедно с вашия лаптоп.

СЪВЕТ: Ако имате нужда от по-дълъг гаранционен срок помислите за закупуване на лаптопа с лицензен Windows 7 Home Premium, при което взимате автоматично една година гаранция.

Техническа поддръжка

Много търговци предлагат техническа поддръжка за техниката, която продават. Повечето продавачи разполагат с резервни части и с професионален гаранционен сервиз за лаптопите и компютърната техника, които предлагат. Така че не е проблем да се смени или поправи нещо.

В заключение мога да кажа: ако не сте особени претенциозни към външния вид, перфекционисти или предубедени купувачи, разумно решение за вас би било да си закупите марков лаптоп втора употреба, вместо да давате двойно и тройно повече пари за евтин нов, който със сигурност няма да е марков за тези пари. Марковата техника се отличава с многократно по-добро качество и стабилност, като на практика разполага с нужната гаранция и си струва всеки лев от своята цена.

За въпроси и желание за покупка на маркова техника може да ни търсите на 0894 700 233