Дистанционна компютърна поддръжка

отдалечена компютърна помощ

Дистанционна компютърна поддръжка

Дистанционна компютърна поддръжка чрез отдалечен достъп е възможна благодарение на модерните технологии на нашето време.

Дистанционната поддръжка чрез отдалечен достъп вече не е проблем, тъй като Интернет ни дава възможност да реагираме на момента. Дори да не сме в състояние да отидем на място при клиента може да реагираме мигновено още при възникване на проблема. Бързата реакция е много важна що се отнася до компютърните услуги и технологии.

За да се осъществи дистанционна поръчка се използва софтуер за отдалечен достъп, като AnyDesk.  Този вид софтуер дава възможност на компютърния специалист да влезе във вашия компютър и да има контрол на процесите, които се осъществяват в него. Не се налага да идва при вас и да сяда на вашия компютър, особено когато това не е възможно.

Софтуера за отдалечен достъп криптира данните (преобразува ги от разпознаваем вид в такъв, който се разчита посредством математически алгоритми). Също и кода за достъп до компютъра ви. Така компютърният специалист получава достъп до системата ви и може да отстрани проблема без даже да ставате от компютъра си. Така реакцията за отстраняване на проблема е бърза и по този начин и двете страни пестят време и нерви.

Предимства на дистанционната компютърна поддръжка

Дистанционна компютърна поддръжка чрез отдалечен достъп има няколко основни предимства, които трябва да имате предвид. Когато преценявате плюсовете и минусите на това каква компютърна услуга ви е нужна е важно първо да се консултирате със специалист.

Подобен вид поддръжка е особено полезна и подходяща що се отнася до фирми и предприятия, където работата е зависима от компютрите и не може да се спре компютъра за по-продължително време. Така чрез дистанционната поддръжка времето, за което се отстранява проблема се намалява до минимум и не се налага да се разкарвате до сервиза или компютърният специалист да идва при вас.

Ако при повреда на компютъра ви, трябва да го занесете в компютърен сервиз, ще се нуждаете от време. Това означава загуба на пари по две линии. За услугата и за времето, през което не можете да работите, ако използвате компютъра си предимно за работа. При дистанционната поддръжка чрез отдалечен достъп работата по ремонта започва само след няколко минути, след като сте се свързали със сервиза. Удобно и за двете страни, нали!

Друго предимство е, че можете да потърсите този вид компютърна услуга през цялото денонощие. (когато става въпрос за предприятия, чиято работа зависи от компютърната система). Важно е да уточните дали компютърният сервиз, с който работите предлага дистанционни услуги чрез отдалечен достъп, за да не се получат недоразумения след това.

Още един плюс е това, че няма значение дали навън вали сняг, дъжд, пече слънце или ваши градушка. Каквото и да е времето навън и където и да се намирате, проблемът на вашия компютър може да бъде отстранен бързо и качествено чрез дистанционна поддръжка. Достатъчно е да имате интернет на компютъра.

Какви компютърни услуги могат да се извършват при дистанционната поддръжка чрез отдалечен достъп?

–          Внезапни проблеми възникнали с файлове и приложения, по които работите в момента. Само едно телефонно обаждане и компютърният специалист вече ще работи по въпроса.

–          Инсталиране и преинсталиране на програми, драйвери и софтуер приложения от различен вид.

–          Настройки на операционната система.

–          Премахване на вируси, инсталиране на антивирусни програми и настройка на софтуера.

–          Диагностика на системата.

Независимо къде се намирате, ако използвате дистанционната поддръжка чрез отдалечен достъп компютърните услуги са достъпни са вас.

При необходимост от спешна дистанционна поддръжка и отдалечена компютърна помощ може да се запознаете с подробности тук