Pages Menu
Facebook
Categories Menu
Възстановяване на данни след преинсталиране

Възстановяване на данни след преинсталиране

Възстановяване на данни след преинсталиране на Windows

Възстановяване на данни след преинсталиране на операционна система обикновено е успешно, колкото и тежко да изглежда положението

Възстановяването на данни може да се осъществи по няколко начина. Преинсталирането на операционна система се налага поради различни причини – вируси, грешка в системата или нужда от подобряване на параметрите на съществуващата операционна система.

Повечето хора не знаят какво се случва с файловете, които изчезнат от местоположението си  и не са намират в Recycle Bin. Но в повечето случи тези файлове не са безвъзвратно изгубени и трябва да бъдат „намерени“ от компютърен специалист.

Обикновено преинсталирането на операционната система се осъществява на диск С:. Следователно, ако данните ви се намират на някой от другите дялове, загуба на информация е малко вероятна.

Ако все пак информацията се намира върху диск С:, възможността за възстановяване до голяма степен зависи от това доколко информацията, която се намира там е била припокрита от новите файлове на системата. Именно поради тази причина е важно да прекратите всякаква работа с компютъра си щом установите липса на информация.  Просто дръпнете щепсела на компютъра, за да предотвратите по нататъшни вреди и да увеличите шансовете за възстановяването на информацията.

възстановяване на данни след преинсталиранеПомнете, че възстановяването на информация е възможно само тогава, когато върху повърхността на диска не са припокрити участъци и не са правени нови записи.

Преинсталацията може се извърши по няколко начина:

–          Използване на две или повече операционни системи едновременно. Това позволява инсталирането на нова операционна система, която съществува  паралелно с предишната.

–          Ъпргейд на съществуващата операционна система, например от Windows 2007 на windows 2008, която позволява да запазите съществуващите функции да се възползвате от нови.

–          Инсталация под DOS

Преинсталацията на операционната система неминуемо води до загубата на някой от файловете и програмите, което от своя страна предизвиква въпроса дали е възможно възстановяването им.

Един от най-лесните и често използвани начини е използването на софтуер за възстановяване на данни.

Съществуват множество подобни програми, които можете да използвате. Но това е колкото удобно, толкова и рисковано.  Колкото и лесно и удобно да изглежда използването на подобни програми, ако нямате достатъчно познания в областта, може да изгубите и данните, които не сте успели да затриете по време на преинсталацията. Редица програми могат да навредят повече отколкото да помогнат.

Ако искате да сте сигурни, че ще получите загубената информация обратно, по-добре потърсете съветите и услугите на специалист, който ще ви даде компетентни съвети и ще ви помогне да не се простите с информацията завинаги.

Още по-сигурният вариант е да поверите преинсталирането на операционната система в ръцете на специалист, който няма да допусне загуба на данни и няма да има нужда от възстановяване на данни след преинсталиране.

Колко струва възстановяването на файлове?

Какви са цените по сервизите и цените в нашия сервиз?

Възстановяването на данни, инфо и файлове е скъпа услуга, ако потърсите помощ в по-големите сервизи и лаборатории, занимаващи се с възстановяване. Често там цените са върху мегабайт възстановена информация, а не върху брой хард диск.

Сервиз за компютри и лаптопи #Изток# ви дава супер изгодни цени и срокове за възстановяване

Ценоразпис на сервиза:

възстановяване на данни от форматирани изтрити дискове, флаш памети, външни дискове и други носители – 20 лева

възстановяване на срината инсталация на Windows (всички версии) при невъзможно зареждане на операционната система – 30 лева

възстановяване на файлове след формат и преинсталация върху същия диск/системен дял – 30 лева

връщане на файлове изгубени следствие на дефект в хард диска, бед сектори и прочее – 40 лева

възстановяване при други проблеми на диск, сд карта, флаш памет, сд, двд, външна памет – 40 лева.

Възстановяване на данни след преинсталиране
5 (100%) 2 vote[s]

2 коментара

  1. Здравейте, можете ли да възстановите файловете ми след като направих recovery на компа?

    • Може, но най-вероятно няма да е на 100% и ще е по съдържание на файловете само. Файловете ще бъдат сортирани по тип и със служебни имена.

Post a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.