Pages Menu
Facebook
Categories Menu
Защита на кредитните карти при онлайн пазаруване

Защита на кредитните карти при онлайн пазаруване

Защита на кредитните карти при онлайн пазаруване

 

Кредитните карти са част от ежедневието ни, а лесното и удобно онлайн пазаруване с тях навлиза с бързи темпове.

Въпреки, че пазаруването чрез Интернет е лесно, бързо и удобно, то крие реални рискове за вашите лични данни и пари по картата. Все пак риска „оправдава” действието, защото чрез онлайн пазаруването се спестява време и доставката идва на адреса ви, а и плащането на сметки, което може да извършите чрез кредитната си карта е доста удобно.

Е да, използването на кредитните карти в Интернет пространството навлиза бърза, а заедно с това и злоупотребата с  тях нараства. Поради тази причина е добре да се запознаете с няколкото съвета, които ще ви дадем, за да предпазите личните си данни и парите си от злонамерени лица.

Предпазете данните на кредитната си карта при онлайн пазаруване

Едно задължително условие, което трябва да спазвате при онлайн пазаруване е да извършвате плащанията от компютър или лаптоп, който не е заразен с вируси. Много от злонамерения софтуер, който се е „закотвил и скрил” в устройството ви следи за точно за информация по кредитни или дебитни карти. Най-добра защита на данните може да постигнете с инсталацията на добра антивирусна програма. Можете да се доверите на AVG Anti-Virus. Програмката е безплатна, но доста сигурна. След инсталацията и почистете компа си злонамерения софтуер. Използвайте допълнителните приложения, като например Spyware Terminatior . След инсталирането на приложението, ще разберете колко е полезно то при онлайн пазаруване. Заедно с неговата инсталация, автоматично се „сдобивате” и с добавката, която е наречена Web Security Guard за Internet Explorer и Firefox. Когато извършвате онлахн плащане натискате бутон Web Security Guard и развирате дали сайта е сигурен.

Защита на кредитна карта при онлайн пазаруване

  1. На първо място проучете добре фирмата и сайта, от който възнамерявате да пазарувате. Добре е да знаете телефона и адреса за обратна връзка.
  2. Пазарувайте от утвърдени сайтове. За сигурността им се уверявате, като видите ключа предназначен за защита, намиращ се в долната част на брайзера.
  3. Сигурността при пазаруване и плащане с кредитна карта се потвърждава със знаци. Ако видите 128bit SSl криптиране, това значи, че неприкосновеността на данните и е защитена.
  4. Когато преведете сумата на екрана ви трябва да се появи номер на личната ви фактура.
  5. Винаги следете наличните суми и транзакциите, които сте извършвали за допълнителна сигурност.
  6. Не пращайте по пощата или социални мрежи лична информация за кредитната ви карта.
  7. Добре е да имате само една кредитна карта, която да ползвате само и единствено за онлайн покупки и плащания.

Post a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.