Защо да си закупим лаптоп втора ръка?

лаптоп втора ръка

Защо да изберем лаптоп втора ръка вместо нов ?

 

Съществуват много предимства, ако изберете да си закупите лаптоп втора ръка и днес ние ще ги споделим с вас.

През XXI век падна клишето, че стоките закупени втора ръка са срам и позор за потребителя. Почти всеки си е закупувам по нещичко от магазин втора ръка и е ползвал услугите на „OLX”. На тези места може да намерите стоки, които са ви нужни и са доста малко използвани. Основната причина за закупуването им е по-ниската цена. Нещата са същите с покупката на компютър или лаптоп втора ръка.

Днес пазарът за продажба на лаптопи втора ръка заема доста голям дял от цялостния пазар за IT технологиите. Главната причина е финансовата изгода, защото могат да се закупят доста добри марки и мощни лаптопи на добра цена. Все пак един мощен и силен нов лаптоп не може да се закупи чисто нов за 1000 лева от специализираните магазини.

Основни причини, които ни подтикват да закупим лаптоп втора ръка

  1. Предразсъдъци – каквото и да си говорим да си закупим дреха втора ръка е много по-лесно, отколкото да си купим употребяван лаптоп. Да, но тук веднага изниква и едно друго сравнение – повечето от нас карат автомобили втора ръка, защо да не си купим и употребяван лаптоп? Както с покупката на дрехи, обувки и коли втора ръка има риск, така и при лаптопите. Съветваме ви, ако предприемете стъпката за покупка на лаптоп втора ръка да изберете специализираните магазини за това. Там в повечето случаи дават гаранция за тях поне от 6 месеца, което не е никак малко.
  2. Теглене на заеми – ако искаме лаптоп, който е нов, добра марка и е мощен ще трябва да се разделим с доста по-голяма супа пари от 1000 лева. Почти всеки ги няма в кеш и за да си купи новата технология прибягва до теглене на заеми от банките или до изплащане на устройството. Всички знаем, че това го оскъпява и то много. Факт е, и че когато вече го изплатим на пазара вече са излезли нови модели, който ни „съблазняват” и искаме да имаме, така отново започва кръговрата. Не е ли по-добре да си купите мощен лаптоп втора ръка на половин цена? Добрите и мощните устройства втора ръка варират от 400 до 1000 лева. Суми, които са по-достъпни за еднократно заплащане. Ако все пак се нуждаете от лаптоп с не много „високи” параметри имате избор и в тази класа. Те започват от сумите 200 до 400 лева. Не е чак толкова скъпо нали? Пари, които почти всеки може да задели.
  3. Експлоатация – колкото и невероятно да ви звучи марковите лаптопи закупени втора ръка имат по-дълъг живот на експлоатация, отколкото новите с по-нисък клас. Това е факт, защото за направата им се използват по-качествени материали, които разбира се оскъпяват устройството. Независимо, че е втора употреба шанса да го използвате по-дълго време от нов лаптоп е доста по-голям.
  4. Качество и пари – както вече споменахме, ако закупите нов лаптоп за 1000 лева от магазина, вие трябва да се задоволите с ниското качество на експлоатация. Макар и закупен лаптоп втора ръка за 500 лева от висок клас ви дава повече сигурност от новия. Закупения бизнес лаптоп ви предлага качествени материали на изработка, повече екстри, добри хардуерни компоненти и други.
  5. Цена – макар, че последното нещо, за което ще поговорим е цената, тя е определящ компонент при покупката на всяка една стока. Това е може би най-важната причина за взимането на решение за покупка на лаптоп втора ръка. Няма значение в кой клас (ниския или бизнес) ще изберете да закупите лаптоп втора ръка цената му ще е най-малко на половина. Това е примамливо за потребителите, като се има в предвид доходите на населението.

Да погледнем покупката на лаптоп втора ръка, като една добра инвестиция, която ни спестява средства. И пак казваме, добре подбирайте местата, от които ще закупувате такава техника. Най-доброто решение за покупка на лаптоп втора ръка са специализираните за тази цел магазини

Leave a Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: