Кой компютър е подходящ за инсталиране на Windows 10

инсталиране на Windows 10 нова версия

Кой компютър е подходящ за инсталиране на Windows 10

 

Windows 10 вече е реди и достъпен повече от няколко месеца. Много хора го използват и мнението за него не е никак лошо. Дори се чуват много добри неща. Потребителите споделят, че менюто е познато и доста удобно за ползване. Нововъведенията помагат за по-бързото сърфиране из нета, улесняват работата и други. Хора споделят, като минус, че когато Windows 10 е изтеглен и инсталиран на лаптоп по-бързо им пада батерията, но специалистите обещават, че този проблем ще бъде разгледан и всичко ще бъде поправено.

Вие вече преминахте ли към Windows 10? Ако не сте е добре да се запознаете с някои подробности касаещи най-новата операционна система на Майкрософт. Той е подходящ и лесно се инсталира на старите и новите компютърни устройства, но все пак е нужно да отговарят на някои условия. Ето ги и част от задължителните условия, на които се налага да отговарят преносимите и настолните устройства, ако желаете да използвате Windows 10.

Нека започнем с това, че устройства със стари видео карти и едноядрени процесори не са подходящи за инсталация на Windows 10. Веднага казваме и причината за това. Вашето устройство за инсталация трябва да притежава видеокарта съвместима с DirectX 9.

Другото, което трябва да подчертаем и е доста важно, е че ако искате да се „възползвате“ от услугите на Windows 10 е свързано с процесора – той трябва да е най-малко 1 GHz. RAM паметта също е от значение, трябва да е поне 1 GB (32-bit) или 2 GB (64 bit). За инсталация също така трябва да имате поне 16 GB дисково пространство, което е свободно.

Като цяло изискванията за инсталация на Windows 10 не са кой знае какви и почти всеки ги „притежава”, но трябва да сте запознати с тях преди да преминете към изтеглянето. За тези, които не е отговарят не препоръчваме да опитват да използват най-новата услуга. Предимствата на Windows 10 са много и като част от тях ще споменем, че той работи идеално на различни устройства, които имат екрани от 4 до цели 80 инча.

Интересно е и е важно да споменем, че драйверите на Windows 8 и Windows 8.1 са напълно съвместими с тези на Windows 10. Голяма част от драйверите, след завършването на инсталацията се разпознават напълно автоматично, което ви улеснява многократно и няма опасност от несъвместимост.

Решите ли се и инсталирате ли Windows 10 вече ще можете да се любувате на удобства му. Както вече споменахме настолните и преносимите устройства работят много по-бързо при използване на Skype, Mozilla или Internet Explorer. Самото стартиране на лаптопа или компютъра ви е доста по-бързичко, отколкото при ползването на старите версии. Иновациите в менюто са доста удобни за работа и същевременно много познати, защото са взети от стара версия, а тук са само подобрени.

И като заключение ще кажем, че няма да сбъркате, ако напълно се доверите на новата версия – Windows 10. Тя ви предлага много по-бърз и удобен начин за работа. Ако отдавна използвате компютърни устройства няма да имате нужда от много време да свикнете с подобрения. За тези, които не използват компютри в ежедневието си също няма да им е трудно при ползването на Windows 10, защото всичко е максимално опростено и бързо се свиква.

Leave a Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: