Новото в Windows 10

Новото в Windows 10

Новото в Windows 10

Спомените от внедряването на операционната система Windows 8 са все още живи у много от потребителите на Microsoft и често причинява хипервентилация на техните десктопи. Въпреки промените които направиха при Windows 8.1 с идеята поне донякъде да се облекчи болката от проблема Windows 8, Microsoft се надяват новия Windows 10 да стане това, което всъщност неговия предшественик трябваше да бъде: най-добрата операционна система до момента.
С Windows 10 , Microsoft е отворил врати за обратна връзка на средностатистическия потребител, стига той да заяви, че е готов да бъде участник в Insider програмата. Това трябваше да направи Windows 10 по-добър и по-удобен за потребителя.

Какви са съществените разлики между Windows 8.1 и Windows 10?

Charms Bar

За начало Microsoft е премахнал Charms Bar за десктоп потребителите. По време на тои процес приложението за търсене е преместено в лентата на задачите (виж Кортана) и панела за настройки, сега е в Modern UI . Няма никакво “ Devices “ в новата операционна система , но потребителите имат достъп до секцията “ Устройства и принтери “ в контролния панел.
Като странична бележка:Ако използвате Windows 8.1 и искате да спрете непрестанното появяване на Charms Bar,маже да го дезактивирате от настройките.

Известия.

Това е една от любимите ни промени в платформата Windows . Докато Windows 8.1 върши добра работа в предоставянето на някои нотификации – такива като напомняне за рожден ден или Facebook съобщение – това донякъде се оказва досадно за повечето потребителел. Windows 8.1 ви известява с малък плъзгащ картон в десния край на екрана,ако го пропуснете винаги можете да го видите като кликнете върху иконата Notifications. При Windows10 това можете да направите с няколко бързи кликвания в десния скрай на екрана.

Windows Start Screen

За настолни потребители на операционна система, това е може би най-голямата промяна на платформата Windows . Началния екран вече не е достъпен от десктопа. Вместо това, като щракнете върху бутона Start ще се озовете на Start Menu. Менюто е съставено от app listings and Live Tiles. Самите Tiles имат 3D поглед, благодарение на анимация въртене.
Има шест компоненти на Start Menu : File Explorer, Documents, Settings, Most Used (Apps), the Power button и бутона All Apps.
Една от ползите от Windows 10 е, че приложенията на Modern UI не заема целия екран , както беше в Windows 8.1 ; приложенияга сами “ изплуват “ на десктопа. Поради тази промяна , Recent Apps bar вече не се намира в левият край на десктопа на настолните компютри.

Leave a Reply

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.

%d bloggers like this: